maandag 31 maart 2014

The Grand Budapest Hotel

Op zomaar een doordeweekse dinsdagavond gingen wij naar Cinema Oostereiland, da's de bios in Hoorn, gevestigd in een oude gebouw dat dienst heeft gedaan als bedelaarshuis, huis van correctie, gevangenis en uiteindelijk hebben er ook uitgeprocedeerdeasielzoekers gezeten.Er is geen betere plek te bedenken om deze film te zien, die zich afspeelt rondom het Grand Budapest Hotel. Ik had de trailer van deze film gezien, die me nieuwsgierig had gemaakt, evenals dit stukje (klik!). Lekker absurd, maar niet tè, met allerlei bijzondere, kleurrijke personages en locaties. Ik heb ervan genoten met een grote glimlach op mijn gezicht.

Dit stukje heb ik gepikt van biosagenda.nl, omdat ik het een nogal ingewikkeld verhaal vind om na te vertellen:

Europa, 1920. Hotelconciërge Gustave H. werkt in het luxe Budapest Hotel. Hij wordt beste vrienden met piccolo Zero Moustafa. Als Madame D., een vrouw waarmee Gustave een one night stand had, is vermoord, verdenkt de politie hem. Gustave erfde het schilderij 'De Jongen Met De Appel' van Madame D.. Gustave, Zero en Agatha, de vrouw waar Gustavo verliefd op is, moeten het schilderij zien te verbergen van de politie en Madame D.'s zoon Dimitri.


Na de film wandelden we terug door Hoorn, ik genoot van de aanblik van de oude haven met een heldere sterrenhemel erboven, waar ik me inhield om ervoor te zorgen dat mijn echtgenoot niet zou zuchten en zeggen: "ja, schat, ik zie Orion ook, hoor". Want dat is een tic van me, dat ik altijd die drie sterretjes op een rijtje wil zien als de nacht helder is.

Die glimlach, die bleef natuurlijk, zo aan de arm van mijn liefste en ik wenste dat we de auto nog veel verder hadden geparkeerd, zodat we nog uren zouden wandelen, zo die dinsdagnacht in.Geen opmerkingen:

Een reactie posten