dinsdag 1 april 2014

De beste (gejatte) 1 april grap

"De plafondplaten worden vervangen, jongens", zei ik tegen mijn klas, die inderdaad het meeste uit jongens bestaat. "En het kan alleen om 9 uur, da's onder schooltijd… Ik weet niet of er veel gruis of andere rotzooi naar beneden zal vallen, maar ik raad jullie aan morgen een hoedje op te zetten.

Ik stuurde ze naar huis met deze woorden en hoopte dat ook de ouders erin zouden trappen.
Ik bedankte inwendig mijn vriendin, die met deze supergrap in een "de-schilder-komt-morgen-het-plafond-van-de-klas-schilderen" variant veel succes oogstte, zette alvast een enorme keukentrap klaar en wachtte af.Om kwart voor negen kwamen ze binnen, bijna allemaal met een petje op en eentje zonder pet maar met een boze moeder, belachelijk, stof in het haar, en moest dat nou onder schooltijd.

Verder was er niemand, nee, helemaal niemand die vraagtekens zette bij deze vreemde actie en ik kon met grote moeite mijn mondhoeken omlaag drukken, zeker toen de kinderen, zoals elke dag, zoet de datum hardop voorlazen. "Het is vandaag dinsdag 1 april 2014"  klonk het uit hun monden, je kon me wel opdweilen, maar gelukkig hield mijn pokerface stand.

Even na negenen liet ik de spreekwoordelijk munt vallen, en riep lachend de woorden waar ik me al de hele tijd op had verheugd: "EEN APRIL!!!!"
Een grote stilte was mijn deel, 15 verbaasde gezichten staarden me aan. "Huh? Komt die man dan morgen?" Het duurde lang, heel lang, voordat de kinderen leken te begrijpen dat het een grap was.
"Dus we hebben voor niks een pet mee?"

Laat ik maar vast beginnen met een plannetje voor volgend jaar, want het is duidelijk: ik moet het vooral van de voorpret hebben!


2 opmerkingen:

  1. Hahaha,geweldig goeie grap! En zo mooi dat ze er allemaal intrapten, hihi. :) Wel een beetje jammer dat ze er zelf niet hard om konden lachen, maar jouw (voor)pret was in ieder geval leuk! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, leuk, leuk! Volgend jaar kan je mijn grap (nou ja die was oorspronkelijk ook van iemand anders) wel weer eens doen. Vertel ik nog wel!

    BeantwoordenVerwijderen