zaterdag 26 april 2014

Koningsdag in bruisend Amsterdam

Koningsdag bracht ons vandaag eerst in het Vondelpark, waar we in de stralende zon naartoe fietsten.


Onze jongste had vorig jaar haar zinnen gezet op een hockeystick, ja, ik weet ook niet precies waarom eigenlijk, maar die waren toen niet te vinden. Nu wel, maar hevig teleurgesteld stelde ze bij elke hockeystick die we dit jaar zagen vast "dat deze óók al gebruikt was".  Nou ja, dan maar niet.

Opeens werd het oog van mijn liefste getrokken door een kleedje met een groot bord erboven. Natuurlijk had het weer eens iets met beestjes te maken.


Ik moest echt al mijn overtuigingskracht in de strijd gooien om te voorkomen dat we deze vakantieweek voor een aantal wandelende takken moesten gaan zorgen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze daarna nog mee naar huis zouden moeten, diep West-Friesland in...Geschminkt werd onze jongste ook, tot haar grote schrik door een meisje van haar eigen leeftijd. Daar kwam ze pas na het betalen achter, maar toen durfde ze niet meer terug te krabbelen.


Gelukkig viel haar oog daarna op een aantal giraffen en was het weer goed.


En ik, ik scoorde een vreemde stempel van ons darmstelsel, een hele grote. Hij was gewoon te absurd om 'm daar te laten liggen.

Met een rugzak vol aanwinsten streken we even neer bij het Vondelparkpaviljoen, waar onze jongste meteen in haar nieuwe moppenboekje dook, en onze oudste Angela Groothuizen ontdekte, die één of ander programma stond te presenteren.Tijdens onze lunch hingen we even voor de TV en kon ik me even heerlijk vergapen aan de jurk van Maxima, wauw, wauw, wauw...We vervolgden onze weg langs de Amsterdamse grachten natuurlijk, die zoals het hoort op zo'n dag als deze, bevolkt werden door oranje volk in alle soorten en maten. Maar ook zagen we een opa en een oma, rustig varend met z'n tweetjes tussen al die gekte.


En een meerkoetje, dat driftig drie eitjes aan het bewaken was...


Er was veel meer te zien en te beleven dan onze ogen en oren konden bijbenen, dus gaan we straks gewoon nog een rondje. Fijne Koningsdag allemaal!1 opmerking:

  1. Hahaha... diep West-Friesland in !!! Maar je had dus weer een heerlijke dag denk

    BeantwoordenVerwijderen