zondag 2 maart 2014

Zoekt u nog een grafzerk of: blote piemels zoeken.

Het laatste blogje over Brabant, dat beloof ik, want morgen begint het gewone leven weer en dus wordt het tijd om ons los te rukken van de vakantie.

Tijdens een fietstochtje met dat heerlijk zonnetje van vorige week op onze koppen, belandden we in Witrijt, vlakbij de Belgische grens bij een boerderij omringd door oude meuk, zoals mijn echtgenoot dat noemt.

Wij wilden wel even een kijkje nemen, en lokten onze meteen verveelde jongste mee met de woorden: "Er is hier vast wel ergens een blote piemel te zien, kom op!" Daarmee doelden we op een beeld van een of andere naakte Griekse god en dat hielp, want ze was op slag enthousiast.

Van Griekse goden of ander blote mannen was geen enkel spoor, maar dat hinderde niet, want we konden ons leuk afvragen waar deze stoel in hemelsnaam ooit voor gebruikt werd:

Die daar in het midden:

We namen een foto voor een kleine vriend van ons, die later smid wil worden. Ja, jongens die uit zulk hout gesneden zijn bestaan nog! En waar moet je dan later je aambeeld scoren? Nou hier!


Er waren allerlei leuke, gekke en verroeste spullen te koop en we hebben erg gelachen.Maar het alleronverwachtste waren toch deze twee grote zware grafzerken. Wie zou die nou willen kopen?

6 opmerkingen:

 1. iemand die Jitske Veenstra heet misschien? Bij mij in Friesland miept het van vrouwen die zo heten. Gewoon een beetje neerzetten in de tuin ;-) Lekker morbide.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Liedwien,

  Waar is deze fantastische plek ?
  Kan je mij het adres ervan geven misschien of mij vertellen hoe ik er kan komen.
  Lijkt me ook heel leuk om daar eens een keertje te gaan rondneuzen.
  Ik hoop iets van je te horen.

  mvg

  Manolito

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Witrijt 25 5571XH Bergeijk.
   Misschien is nu de gelegenheid om daar dingen op te kop te tikken want de bewoonder is afgelopen week overleden en al het spul moet weg nam ik aan.

   Hoe je dder komt, via Den Bosh, Eindhoven zo richting Bergeijk, vanaf daar kom je bordjes tegen. Ook het huis wordt mogelijk verkocht.

   Verwijderen
 4. Mijn eerste reactie met mijn gmail account werd ineens verwijderd toen ik hem probeerde te publiceren ?
  Misschien is er iets mis gegaan ofzo ?
  Maar zou het echt heel leuk vinden om te wten waar deze plek nou precies is ?
  Ik hoop het te weten te komen.

  mvg

  Manolito

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Manolito,
   Het was op Witrijt 25 in Bergeijk, echt vlakbij de Belgische grens.
   Veel plezier daar!
   Groet, Lidwien Bruin

   Verwijderen