vrijdag 20 januari 2012

Knuffelen


Vrouwen houden niet van knuffelen
AMSTERDAM – In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, houden vrouwen niet van knuffelen in bed. Mannen hebben daarentegen veel vaker behoefte aan een knuffel (...)

Klik! Voor het hele artikel op nu.nl.

Knuffelen in bed, dat is zó vorige eeuw, toen wij vrouwen ons schikten in onze rol als zorgzame moeder, vrome huisvrouw en goddelijke echtgenote, zoet glimlachend achter het kolenfornuis, wachtend op manlief, die vrolijk zwaaiend op zijn zwarte herenfiets de straat in kwam rijden.
Zou je denken.
Maar ik stel mij grauwe  katoenen luiers voor, uitgekookt in grote pannen op bovengenoemd kolenfornuis (misschien af en toe abuisievelijk verward met de bruine bonensoep, maar dat terzijde), die hingen te drogen over de rand van het echtelijk bed, waar moeder de vrouw met haar haren in bezwete slierten vastgeplakt op haar voorhoofd, na het verstellen van kousen en borstrokken, uitgeput in stapte. Ik kan me voorstellen dat zij geen behoefte had aan knuffelen, wetende dat het altijd weer zou uitmonden in geslachtsverkeer, dat in wezen veel minder tijd en daardoor nachtrust in beslag zou nemen. Nee, hup, d'r op, d'r in, d'r uit en d'r af en dan genieten van de paar uurtjes slaap, voordat er weer brood gebakken, monden gevoed en tobbes gevuld moesten worden in het vroege ochtendgloren.


Knuffelen, dat is een luxe die wij, vrouwen van de 21e eeuw, ons kunnen veroorloven, met onze geplande kleine gezinnen, part-time baan, huishoudster, was- droogcombinatie, afhaalchinees en (vandaag, nota bene) de Kama Sutra beurs.
Maar ja, we houden d'r niet van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten