zaterdag 4 januari 2014

Wie is de mol

Het is weer begonnen!!! We kunnen weer lekker wekenlang proberen te ontmaskeren wie de mol is, heerlijk. Ik verheug me al op de gesprekken met collega's en vrienden, omdat we natuurlijk allemaal iets verdachts hebben gezien

Om vast in de stemming te komen had ik in de laatste dagen van 2013 het plan opgevat om met de vrienden die oud & nieuw bij ons kwamen vieren ook wie is de mol te spelen, maar dat ging ik ze natuurlijk niet van tevoren vertellen, daar wilde ik ze lekker mee verrassen/overvallen, het is maar net hoe je het bekijkt.
Ik geef eerlijk toe, ik werd er een beetje héél erg door in beslag genomen, ik verloor mezelf compleet in het verzinnen van de opdrachten, natuurlijk ook met walkie-talkie, het samenstellen van een goede mollentest, die zou bepalen wie er won, en het fabriceren van al het bijbehorende leuke spul.

Ik gutste een mollenstempel, stempelde mollenenveloppen en naaide een mollenzakje, met daarin witte en zwarte damschijven, om de teams, die bij sommige spellen nodig waren, eerlijk te verdelen.
Na twee dagen non-stop ploeteren was het klaar, en toen moest ik het geheim houden. Pfff, dat was nog wel het allermoeilijkst.

Onze nietsvermoedende vrienden stapten ons huis binnen en moesten een envelop kiezen, het was heel leuk om hun gezichten te zien. Eén iemand kon het niet laten en maakte alle enveloppen open, zodat hij de mol kon zijn. Een echte, dat snap je meteen.Het was een succes en terwijl onze in totaal 8 kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar er niet over piekerden om te gaan slapen en gezellig om ons heen renden, Playmobil-den, tekenden en schaterden hadden wij ook de grootste lol.

Vrienden & familie, jullie zijn gewaarschuwd….. Dit was vast niet de laatste keer!

2 opmerkingen:

  1. Wat een top idee!!! Zou je eventueel iets van opdrachten willen delen?

    Groetjes Kim

    BeantwoordenVerwijderen