donderdag 16 januari 2014

Frituurvet-smeerboel

Kom, laten wij, nu de winter in aantocht is, vast op zaken vooruit lopen en onze gevederde vriendjes een handje helpen dacht ik. Er werd immers vorige week ineens een guur koufront voorspeld.
Met dit plaatje in het achterhoofd werd er frituurvet en vogelvoer ingeslagen en gingen de blondies en ik aan de slag:

Bron: klik!

Er werd vet gesmolten en daar werd het vogelvoer doorheen geroerd:


Daarna vulden we alles wat we maar konden vullen, omdat het vet en het voer samen eigenlijk veel meer smurrie opleverde dan we hadden gedacht en het begon al te stollen, snel meiden, niet met je handen! Of toch maar wel! Doorgaan!!!


De touwtjes, mam! De touwtjes!!! Die waren we vergeten en we kregen ze niet meer in het halfgestolde vet gedrukt. Er zat niets anders op, alles moest weer leeggeschraapt worden om opnieuw te beginnen. Inmiddels zat er op het aanrecht een laag vet, op het bestek, op onze handen, op het touw, op de schaar, nou… overal eigenlijk. Zelfs op de lens van de camera:

Maar de tweede keer kwamen we beter beslagen ten ijs, goed voorbereid gingen we weer aan de slag.Het resultaat mag er zijn. En nu maar hopen dat de vorst gauw komt, want dit halfzachte miezerige net-niet-herfst-maar-ook-geen-winterweer hangt ons behoorlijk de keel uit.

(Inmiddels heb ik het vet van de camera ook verwijderd, trouwens. Morgen weer scherpe foto's!)1 opmerking:

  1. leuke blog zeg..ik zag u via andere bloggers groetjes

    BeantwoordenVerwijderen