zondag 1 december 2013

Makkelijke mini-pepernootjes-taart

Tijdens een heerlijk avondje moet er natuurlijk gesmikkeld worden, nou, dan ben je bij mij aan het goede adres, normaal gesproken. Ik hou van taarten bakken, liefst groot & ingewikkeld.
Maar na het uitzonderlijk veel koken en bakken van de afgelopen tijd, had ik zin in iets makkelijks.

Hier is het recept van een heerlijke maar makkelijke mini-pepernootjes-taart. De taart is trouwens niet mini, er gaan wel 8 tot 12 punten uit.
Een hulp-pietje in de keuken is zeer aan te raden, trouwens. Altijd makkelijk!


Nodig:
1 sinaasappel of limoen (wat je lekker vindt)
225 g zachte boter
225 g witte basterdsuiker
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
25 g maizena
50 g poedersuiker
250 g mascarpone
een pak schuddebuikjes

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop boter en suiker luchtig, klop dan één voor één de eieren erdoor.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en de maïzena toe en klop nog even flink door.
Rasp de schil van de limoen of sinaasappel, klop dat er ook door.

Vet een grote ronde bakvorm in (28 cm) en doe het beslag erin.
Bak de cake in 40-50 minuten gaar.

Meng de mascarpone met poedersuiker en voeg het sap van de limoen of de sinaasappel toe.
Bestrijk de taart rijkelijk met dit mengsel.

Strooi vlak voor het serveren de schuddebuikjes over de taart.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten