dinsdag 5 april 2016

Venkeldevenkel

Ik had het nog nooit gegeten, maar Jamie Oliver trok me over de venkelstreep.
En wat was het lekker!

Wil je het ook eens proberen? Venkel is nu overal verkrijgbaar en ook nog eens goedkoop.
Zo ging het recept ongeveer:

Snijd 500 gram aardappels in dunne schijfjes en kook ze 3 minuten.
Snijd een venkelknol klein en kook deze 2 minuten.
Ban 2 tenen knoflook en een ui (beide in dunne plakjes) goudbruin.


Snijd 200 gram Taleggio klein, dat is Italiaanse kaas, ik vond 'm bij ons kaasboertje.

Doe de helft van de schijfje in een ingevette ovenschaal, met zout en peper. 

Leg de helft van de venkel, de helft van de ui en een derde van de kaas erop.
O ja, en nog wat verse tijmblaadjes.


Herhaal dit nog eens. Maak de kaas op, natuurlijk.

 Dek 'm af met aluminiumfolie en zet 'm een kwartier in een warme oven. En daarna nog 30 minuten zonder folie.

Ik bakte er een visje van de markt bij, dat was een fijne combinatie.

Ja, en toen was 'ie al op voordat ik een foto nam...
Geloof me, het was heerlijk!

1 opmerking:

  1. Totdat wij jaren geleden een abonnement namen op een biologisch groentenpakket had ik ook nog nooit venkel gegeten. Maar ik vind het ook lekker! Met zalm en tomaten + kaas uit de oven met pasta. Of als salade met oa sinaasappel en walnoten. Gewoon vaker venkel proberen! :)

    BeantwoordenVerwijderen