dinsdag 12 april 2016

Hemelvaart van Judith Koelemeijer

Wanneer je vriendin doodgaat, terwijl je met haar en 4 andere vriendinnen op feestvakantie bent in Griekenland, dan laat dat je nooit meer los.

Het overkwam Judith Koelemeijer, en 28 jaar later schreef ze er een boek over.
Ik lees graag boeken van haar en ook deze kan ik aanbevelen. Het boek speelt zich af in 1985, toen het gebeurde, maar ook daarvoor en daarna. Het meisje dat doodgaat was een vrijgevochten meid, die de schrijfster na haar plotselinge dood in vertwijfeling achterlaat. Kende ze haar eigenlijk wel? Ze wil graag weten wat er nou precies gebeurd is en gaat terug, zoekt contact met de ouders van het meisje en beschrijft en dt levert een indrukwekkend verhaal over opgroeien, vriendschap en schuldgevoel op.Hier is de samenvatting van bol.com:

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug.
Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?
De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?
Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten