zondag 22 maart 2015

Smullen van de Maurithuis-app

Met onze jongste blondie aan m'n linkerhand en m'n Iphone in m'n rechter genoten we van het Mauritshuis. Wat een prachtige plek is het, gebouwd als stadspaleis, daarna gebruikt als Hotel van de Staat en rond 1700 erg beschadigd door een brand. Er werd toen een loterij georganiseerd om het herstel te bekostigen. En dat zonder internet!

De schilderkunst die daar tentoon wordt gesteld is adembenemend. En door de jongerenapp (vandaar die telefoon in m'n hand) die ze hebben bedacht gingen we er helemaal in op. Bij tien schilderijen kregen we quizvragen en zodoende weten we nu echt veel meer over de schilders en de schilderijen.
Die app is ook heel leuk om thuis te bekijken, trouwens.

Hier kun je 'm vinden: klik!

Ongeveer op de helft moesten we eindelijk op zoek naar Het meisje met de parel.
Ze was in het echt nog veel mooier en toevallig stond er net een gids een heleboel over haar te vertellen.
Ik genoot van haar verhaal, maar vooral van onze jongste die zeer gegrepen was door weer zo'n mooi schilderij en alle informatie als een spons opzoog. Nu weten we bijvoorbeeld dat ze je blijft aankijken, aan welke kant je ook staat, en dat ze ooit is verkocht voor twee gulden en dertig cent. Niet te geloven!
Het was niet alleen Het meisje met de parel dat ons boeide hoor, natuurlijk was er veel meer, veel meer... Deze twee bijvoorbeeld, zó knap, zó mooi:Aan het eind van het bezoek kon ik het niet laten om als herinnering een hoesje voor m'n telefoon mee te nemen. Als herinnering aan deze mooie dag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten