woensdag 4 maart 2015

Broccoli-versiersoep recept

Omdat ik sinds afgelopen maandag met een verse beugel in m'n mond rondloop, eten we uitsluitend slobbervoedsel. Ik ben benieuwd wanneer ik weer kan kauwen.

Deze week stond er broccolisoep op tafel, hier ook wel versiersoep genoemd.


Je maakt 'm in een handomdraai, en als je meer van spinazie houdt, vervang je de broccoli gewoon door die frisgroene blaadjes. Dit recept is voor 4 personen.

Drie eieren hard koken en pellen. 500 gram broccoli koken en pureren.
Van 25 gram boter, 30 gram bloem en 3/4 liter runderbouillon een gebonden soep koken, de broccolipuree erdoor roeren. Op smaak brengen met peper & zout, eventueel wat nootmuskaat en 1 dl slagroom erdoor roeren, of een flinke klodder roomkaas.

Zet op tafel wat schaaltjes met in plakjes gesneden ei, mais, zalmsnippers, croutons, verse pesto, wat gekookte verse pasta en stokbrood.

Zo kan iedereen aan tafel z'n eigen soep versieren. Lekker & gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen