zaterdag 7 maart 2015

De eerste vijftien levens van Harry August

Geïntrigeerd door de titel begon ik in dit boek. Eerst had ik nog even wat reviews gelezen, die lyrisch waren en dus had ik er veel vertrouwen in.
Het boek gaat over een man, die zijn leven keer op keer opnieuw leeft. Er veranderen wel dingen in elk leven, maar hij wordt steeds weer opnieuw geboren en herinnert zich steeds vroeger in zijn leven wat er aan de hand is. Zo heeft hij op zevenjarige leeftijd al de wijsheid van een stokoude man.

Na een stuk of honderd bladzijden gaf ik het op.
Dit is niet mijn ding, terwijl er toch hopen mensen heel enthousiast zijn over dit boek.


Misschien dat het jou wel pakt?

De samenvatting:
Harry August gaat dood. Keer op keer. Wat hij ook doet of besluit, telkens keert hij terug in hetzelfde leven, in hetzelfde jaar, op dezelfde plek. Maar mét de kennis uit zijn vorige levens. Toch verloopt niets anders. Dan staat er, aan het einde van zijn elfde leven, een klein meisje bij zijn sterfbed. Zij roept zijn hulp in om de wereld te redden. Inmiddels weet hij dat er meer zijn zoals hij. Terwijl de meesten hun kennis gebruiken om een lekker leven te leiden, is er een die zijn kennis te gelde maakt waardoor de wereld zich te snel vernieuwt en het natuurlijke evenwicht wordt verstoord. Dat zal uiteindelijk de ondergang betekenen. Alleen Harry kan hem tegenhouden. Als hij hem vindt. Als hij op tijd komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten