zaterdag 14 maart 2015

Heerlijk honing-amandel-plak-recept

Soms heb je zin in een vluggertje, maar het is ook zalig om lang de tijd te nemen. Dat blijkt maar weer met dit recept.
Ooit zei iemand dat dit toch echt het allerlekkerste zelfbakrecept was, wat hij ooit had geproefd, banketbakkerwaardig, zelfs. Je begrijpt dat ik inmiddels naast mijn schoenen loop, als ik 'm weer 'ns bak!

Je maakt de bodem van bloem, boter en poedersuiker en die gaat de oven in...


Dan maak je de zalige vulling, van amandelmeel (of met de staafmixer gemalen amandelschaafsel), eieren, bloem, boter en suiker. En dan gaat 'ie weer in de oven.


Tenslotte maak je de topping van gehakte (of geschaafde) amandelen, honing, boter en suiker, die je laat smelten in een pannetje.

Dat smeer je erop en hup, weer de oven in.


Mmmmm... Het resultaat is een heerlijke, machtige honing-amandel-plak, genoeg voor wel 20 personen.




Beetje poedersuiker erop en smullen maar.



Het recept komt uit dit boek:
(Maar hier: klik, kun je het recept ook online op Smulweb vinden.)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen