dinsdag 17 maart 2015

Recept: Torte met witte chocolade, amandelen en cranberry's

Mmmm, deze taart is heerlijk en luchtig en zalig, en makkelijk!
Ik nam 'm mee naar m'n poëzieclub, waar 'ie in de smaak viel, gelukkig.



Je hebt nodig:

8 eiwitten
200 g suiker
200 g witte chocolade
200 g amandelen
200 g gezoete, gedroogde cranberry's
40 g zelfrijzend bakmeel

Breng een pannetje water aan de kook, doe dan de amandelen erbij.
Als ze gaan drijven giet je ze af en laat je ze schrikken in koud water. Het velletje zit nu heel ruim, en je kunt elke amandel heel leuk uit z'n jasje knijpen. Ze schieten weg!
Maar je kunt natuurlijk ook gepelde amandelen kopen, dat is heel saai en duur. Aan jou de keuze.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 cm in, en bedek de bodem met bakpapier. Bestuif de binnenkant met een beetje bloem.

Hak de amandelen en de witte chocolade in kleine stukjes, meng dit met de cranberry's en het zelfrijzend bakmeel.

Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker geleidelijk in een klein straaltje toe, blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Zo wordt het mengsel mooi glanzend.

Spatel het amandel-chocolade-mengsel voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten, zorg dat het luchtig blijft!

Bak de torte 1 uur in de oven, dek 'm na 15 minuten af met een stuk bakpapier, zodat de taart niet teveel verkleurt.
Zet de oven uit en laat de taart in de oven volledig afkoelen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen