woensdag 3 september 2014

Lavendelkoekjes recept

Het is een echte lekkernij, lavendel. Iedereen die wel eens een lekker lavendel-schepijsje heeft gegeten, ergens onderin Frankrijk kan het bevestigen.

Als je wat lavendelbloemetjes een weekje in de suiker laat staan heb je lavendelsuiker, daar kun je zalige koekjes mee bakken.

Je hóeft geen week te wachten trouwens, je kunt ook meteen aan de slag. Dan heb je 1 eetlepel verse of gedroogde lavendelbloemetjes nodig.



Tegen het klonteren naaide ik een zakje, dat ik vulde met wat rijst. Misschien helpt het.



Lavendelsuiker is ook heerlijk over aardbeien of vanille-ijs.

Het recept voor de koekjes komt uit "A piece of cake"  van Leila Lindholm:


1) Verwarm de oven voor op 150 graden.
2) Klop 100 g zachte boter en 100 g lavendelsuiker licht en romig. (Of gebruik gewone kristalsuiker en voeg bij de volgende stap een eetlepel lavendelbloemetjes toe.)
3) Meng 150 g bloem, 1 tl vanillesuiker en 1/2 tl bakpoeder met de botercrème tot een kruimelig deeg.
4) Vorm er kleine balletjes van en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
5) Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten licht goudkleurig.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen