dinsdag 9 september 2014

De waarheid over de zaak Harry Quebert

Ik geef toe dat ik nog steeds niet weet hoe je die achternaam nou toch uitspreekt.
Kjoeburt, daar heb ik toe besloten tijdens het lezen, want het begon me gewoon dwars te zitten.
Grappig eigenlijk, want ik lig mezelf 's avonds in bed echt niet voor te lezen. Maar blijkbaar doe je toch zoiets in je hoofd als je leest.Wat een heerlijk boek was dit, het bleef me boeien en het was superdik, dus het einde bleef heel lang uit het zicht. Ik vind het altijd heel vervelend om het einde te naderen als een boek me pakt. Want dan ben ik bang dat ik het boek zal gaan missen als ik het eenmaal uit heb. En dat is dan al bijna.

Ik begon met dit boek op de Ipad, om halverwege verder te gaan op mijn spiksplinternieuwe ereader. Die me goed bevalt, trouwens. Daar bij Kobo kunnen ze er wat van.
Dit boek is een aanrader, en daar zijn velen het mee eens, als ik meneer Internet moet geloven. En dat doe ik.

Hier de samenvatting van bol.com:

New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola’s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry’s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

Veel gecompliceerder kan ik wel zeggen, en dan nog veel gecompliceerder. Heerlijk!

3 opmerkingen:

  1. Mijn plan is dat dit mijn volgende boek gaat worden. Over toeval gesproken..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Komt ook op mijn lijst...volgens mij spreek je het uit als kwiebèèr....:-)

      Verwijderen