zondag 9 februari 2014

Perfect broodje voor de lunch

Jaaaaaren gelden at ik in een achterafsteegje ergens in Haarlem een heerlijk broodje. Het is altijd in mijn geheugen blijven hangen, en ik heb het al vele malen gemaakt. Als lunch, of een grote versie als diner en altijd met succes. Dus toen ik van de week bij Lidl liep (wat ís dat toch een fijne winkel, mensen) en de spinazie in de aanbieding zag liggen, was ik verkocht. Of eigenlijk die spinazie, om precies te zijn. Ze verkopen er ook vers gebakken ciabatta, voor slechts 79 cent. En lekker!

Je hebt ook nog nodig:

Nootmuskaat (liefst vers!)
Een teentje knoflook
Geraspte oude kaas
Mozzarella
Pijnboompitten
Pesto
Zongedroogde tomaatjes


Smeer een wok in met het gehalveerde teentje knoflook, warm er olijfolie in op, met de nootmuskaat.
(Ik gebruik een kwart van een verse nootmuskaat.)
O ja! Verwarm je over voor op 200 graden.

Laat de spinazie in de nootmuskaat + knoflookolie slinken.


Bestrooi de opengesneden ciabatta met geraspte kaas.

Leg de gewokte spinazie erop.


Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze erop.
Bestrooi rijkelijk met pijnboompitten. Maak het af met de pesto en de tomaatjes.
(Die bij ons niet door iedereen worden gewaardeerd!)


Bak dit af; 7 minuten op 200 graden.
Eet smakelijk!

1 opmerking: