zaterdag 8 februari 2014

Verteltassen Prins Vads en Kikker

Iets heel grappigs aan juf zijn is, dat veel ouders denken dat je heel veel vrij hebt, terwijl veel kinderen denken dat je op school woont! Ik moet meteen toegeven dat ik het vroeger altijd een beetje vreemd vond om mijn juf in het wild tegen te komen. Een juf hoort in de klas, punt uit.

Als de kinderen 's middags naar huis gaan ligt er natuurlijk altijd wel een stapeltje nakijkwerk of er moeten tekeningen opgehangen worden, of nog iets opgeruimd, maar wat de meeste tijd opslokt is de administratie. Daarnaast is het de bedoeling dat je als leerkracht natuurlijk ook meewerkt aan alles wat er nodig is om de school te laten draaien. Zo zit ik bijvoorbeeld in de werkgroep boekpromotie, die werkgroep probeert het leesonderwijs goed impulsen te geven en ervoor te zorgen dat kinderen van boeken gaan houden. Toen duidelijk werd dat er verteltassen zouden worden geregeld door deze werkgroep, trok ik dát karweitje natuurlijk meteen naar me toe!

Een verteltas is een tas met een boek en nog wat leuks dat bij dat boek hoort zoals een kleurplaat, een spelletje of een knuffeltje. Die tas mag met elk kind mee naar huis, om thuis lekker te genieten van dat boek.

Omdat mijn klas helemaal weg is van de verhalen van Prins Vads, besloot ik zo'n tas te maken.
Een goede reden om eindelijk weer eens te gaan vilten, lang niet gedaan!


Eerst heb ik met wol de afbeelding zo goed mogelijk nagelegd:


Daarna heb ik de prins lekker besprenkeld met water en zeep en kon ik gaan vilten.
Toen het gevilt was, zag het er zo uit:

Op dezelfde manier heb ik Kikker gemaakt, voor een collega:


Toen was het tijd om achter de naaimachine te kruipen en de randjes te stikken:Ze zijn klaar om op twee leuke tassen gestikt te worden, alleen die tassen… die moet ik fijn nog even maken. Voor een bovenbouw-collega komt er ook nog eentje van Het leven van een loser. 
Wordt vervolgd!


3 opmerkingen:

  1. O...al die gedachtes over leerkrachten ken ik. De onmiddellijke blik in je boodschappenkar ook als je iemand van school tegenkomt in de super......Die verteltassen vind ik een ongelofelijk leuk idee en ga ik zeker delen met mijn collega's. Dank je wel!
    Madelief.

    BeantwoordenVerwijderen