woensdag 16 oktober 2013

Snelle gevulde courgettes

Voor wie van lekker eten houdt, maar niet van ingewikkeld gedoe, volgt hier het recept van eet-je-vingers-erbij-op-gevulde-courgettes met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn:

Nodig voor 2 personen:
Een courgette
200 gram rundergehakt (of kalfsgehakt, mmm, dan wordt het helemaal lekker!)
Een ui
Runderbouillonblokje
Blikje tomatenpuree
Zout en peper
Pijnboompitten
Lekkere rijst

Neem per 2 personen 1 courgette. (Breng nu vast wat water aan de kook voor straks en verwarm de oven voor op 175 graden.) Snij de courgette door en hol deze uit met een theelepeltje. Na vergelijkend theelepeltjesonderzoek, bleek bij ons het tante Sidonia-lepeltje het beste te werken (ja, die van Suske & Wiske, en nu we toch op een zijspoor zitten: vraag ik me als enige altijd af wie nou ook alweer Suske was en wie Wiske?) Leg de courgettes in een niet ingevette ovenschaal.
Snijd het vruchtvlees klein, en ook een uitje. Dat hoeft niet persé een rood uitje te zijn, hoor. En als je het lekker vindt, doe je er twee uitjes door. Bak ui en vruchtvlees met wat zout en peper 5 minuten in een koekenpan.


Laat een runderbouillonblokje oplossen in een halve liter water, bij gebrek aan zo'n bouillonblokje kun je ook 2 maggi-blokjes oplossen in 400 ml water.


Meng een half blikje tomatenpuree door het gehakt.


Meng het ui-vruchtvlees mengsel ook door het rauwe gehakt en eventueel nog wat zout en peper.


Vul de courgettes met dit mengsel.


Roer de rest van de tomatenpuree door de bouillon. (By the way: wat zijn tomatenpureeblikjes toch een leuke blikjes!) Schenk dit in de ovenschaal, zodat het groen van de courgettes bijna onder staat.
Strooi er pijnboompitten overheen.


Zet dit een half uur in de oven.
Kook er een pannetje rijst bij.
Smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten