dinsdag 3 juni 2014

Tongen, tongen!

Afgelopen weekend was mijn liefste, vers teruggekeerd uit het warme Miami, jarig. Traditiegetrouw werd er gefeliciteerd en natuurlijk werden er cadeautjes gegeven op ons grote bed.
Toen ik 'm feliciteerde, mèt bijbehorende smakkers, klonk het vanaf de zijkant: "Tongen, tongen!"
Het was onze altijd grappige jongste, die maar weer eens bewees dat ze nooit een blad voor de mond neemt in huiselijke kring.

Ik zal maar weer eens proberen haar op te voeden, of zoiets.

Hier nog wat achtergrondinformatie:


Tongzoen


Tongzoenen
Een tongzoen, tongkus of French Kiss is een erotisch getinte kus waarbij de kussenden elkaar met geopende mond kussen, zodat de tongen elkaar kunnen raken, waarbij deze tegen elkaar bewegen. Vaak wordt de tong in de mond van de partner gebracht. In vergelijking met een gewone kus is een tongzoen over het algemeen veel langer van duur. Tongzoenen of tongen wordt vaak bedreven in seksueel getinte context. Door het stimuleren van gevoelige gedeeltes zoals de lippen en de tong kan men opgewonden raken.
Tongzoenen onder dwang of tegen iemands wil valt in Nederland juridisch niet onder de term verkrachting. Dit werd door de Hoge Raad beslist in de uitspraak van 12 maart 2013.[1]
Hoewel via een tongzoen geslachtsziekten niet overdraagbaar zijn, moet men wel oppassen. Bij het tongzoenen kunnen wel gewone overdraagbare ziekten zoals griepmeningitis en verkoudheid overgedragen worden. Ook met een actieve koortslip moet men voorzichtig zijn.

1 opmerking:

  1. Tegenwoordig zijn ze er vroeg bij, die "kleintjes"
    en hij verjaart toevallig niet gelijk met mij, op 1 juni, dat zou grappig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen