woensdag 13 november 2013

Vlam in de Ikea-pan

Na 3 minuten is je eten koud omdat de airconditioning er overuren draait, je bord plakt aan je tafeltje, je moet zeker een kwartier in de rij en het zit er vol met schreeuwende kinderen.
De gemiddelde lezer weet meteen waar ik het over heb: het restaurant bij IKEA, de gruwel van iedereen die van lekker eten houdt.

Maar toch is het druk genoeg om je minimaal dat kwartier te laten wachten, want iedereen in IKEA blijft daar veel langer dan gepland en moet zich na het leegeten van mama's handtas toch tegen heug en meug wenden tot de slappe koude frieten.

Mijn echtgenoot is de spreekwoordelijke uitzondering die dit hele verhaal bevestigd, zijn ogen gaan al glinsteren als we in de auto kruipen om allerlei dingen te gaan kopen die we eigenlijk niet nodig hebben. "We gaan toch wel Zweedse gehaktballetjes eten, hè?!"  klinkt het met zoveel enthousiasme dat het zijn hart zou breken als er een botte "nee" als repliek zou dienen.

Wat was ik dus blij en opgelucht dat ik dit recept vond, van Jamie Oliver nog wel!
Zweedse gehaktballetjes met rijst en knolselderij, trouwens een goede groente zo daags na Sint Maarten.
En het allerleukste was… er moest geflambeerd worden, hoera!

Knolselderij met tijm en spinazie 

Gehaktballetjes met komijnzaad

Yes! Vlammenwerpen!

Mmmmm..

Hier vind je het recept, kook smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten