woensdag 25 mei 2016

Zelf ricotta maken in 3 minuten

Met moederdag verrasten de blondies mij met het boek "Home made" van Yvette van Boven.
Ik heb likkebaardend dat boek van voor tot achteren doorgebladerd, gezellig samen met de dames in het grote bed, en het bijgeleverde heerlijke moederdagontbijtje.
Er staan zalige recepten in voor werkelijk van alles en nog wat. Bijvoorbeeld voor ricotta, een zacht kaasje dat ik zalig vind.

Je neemt melk en karnemelk (evenveel), giet dat in een pannetje en je voegt nog wat citroensap toe (een paar druppels).
Dat warm je op. Als het bijna kookt gaat het scheiden in wei en wrongel, roer dit 1 minuut door.
Dan giet je het af in een zeef en je roert tot alle wei eruit is gelopen.
Klaar! Nu al!!!


Eigenlijk gaat het recept nog verder; om precies te zijn totdat je een echt jong kaasje hebt gemaakt. Dat duurt 10 minuten langer, en daarna nog 12 uur wachten.

Maar ik hield het bij ricotta, heerlijk. 
Als je wat olijfolie in een schaaltje giet en het kaasje daarin legt, staat dat prachtig en kun je heerlijk smeren. Op stokbrood, maar bijvoorbeeld ook op preitaart, of iets anders lekkers dat je toevallig net had gemaakt.

 Mmmm!







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen