vrijdag 13 mei 2016

Anijs vlechtbrood

Die Rutger, die kan er wat van. Hij houdt me lekker van de straat met z'n recepten. Vorige week bakte ik geschaakt breekbrood, waardoor we nu nooit meer van die afbakbroodjes uit de supermarkt willen eten.

Voor een picknick in het heerlijke belevenissenbos in Lelystad bakte ik zijn anijsvlechtbrood.
Het was net zo lekker als het eruit ziet op deze foto.
Het allerlekkerst met roomboter en honing erop. Mmmm...



Hier is het recept:


Meng 30 gr vloeibare honing, 275 ml lauwwarme melk, 450 gr bloem, 50 gr boter (op kamertemperatuur), 9 gr zout en 7 gr gedroogde gist. Kneed dit 10 minuten door.
Voeg dan 3 tl anijszaad en 1,5 tl gemalen anijszaad toe, kneed het nog 1 minuut door.

Laat dit afgedekt 1 uur afgedekt op een warme plaats rijzen, kneed het dan kort door en verdeel in 3 gelijke delen. Rol deze uit tot strengen van 40 cm lengte. Vlecht de strengen, bestrijk met ei en laat nog 1 uur rijzen op een warme plaats.

Verwarm de oven voor op 200 graden, bak het brood in 25-35 minuten gaar. Laat het afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen