zaterdag 7 mei 2016

Goddelijke Twix-taart, mmmmmm......

Voor een collega van mijn echtgenoot bakte ik een zalige taart, en omdat ik al vermoedde dat ik wat bodem en vulling over zou houden, kocht ik een mini springvorm en zo hadden wij ook een kleintje om op te smikkelen.

Het recept vond ik hier: klik! Het is het blog van Laura's Bakery, dat ik graag volg. Ze deelt heerlijke  zoete recepten en altijd zijn ze goed te doen.

Mijn hemel, hij smaakte echt naar een lekkere verse Twix-reep!
Zalige krokante bodem, en dan caramel, en vervolgens chocolade. Wat wil een mens nog meer!


Met een gemarmerde bovenkant, mooi hè.


Hier is het recept van Laura:

INGREDIËNTEN CARAMEL SHORTCAKE

26CM VORM, VOOR 14-16 PERSONEN
BODEM
 • 120 gram boter
 • 55 gram suiker
 • snufje zout
 • 180 gram zelfrijzend bakmeel
VULLING
 • 60 gram boter
 • 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
 • 4 el donkerbruine basterdsuiker
TOPPING
 • 200 gram melkchocolade
 • 40 gram witte chocolade
 BEREIDING BODEM
Mix de boter, suiker en zout romig. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeeltes toe en mix tot al het meel goed is opgenomen. Bekleed een ingevette vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak deze in 20 minuten gaar op 180 graden.

BEREIDING VULLING

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de melk en suiker toe. Blijf roeren op een laag vuur tot alle suiker is opgelost. Zet dan het vuur hoger en blijf roeren met een garde. Breng het mengsel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken terwijl je blijft roeren. De karamelvulling is klaar als deze genoeg is ingedikt. Giet de vulling op de afgekoelde koekbodem en verspreid dit met een spatel gelijkmatig in de vorm. Zet de taart even in de koelkast zodat de karamel kan afkoelen.
In dit bericht zie je met stap-voor-stap foto’s hoe je de karamel maakt.

BEREIDING TOPPING

Wanneer de karamel is afgekoeld, smelt je de melkchocolade au bain marie. Zodra alle chocola gesmolten is, haal je de kom van het pannetje water. Zet even opzij, de chocolade is warm genoeg en zal niet gelijk weer stollen. Doe de witte chocola ondertussen in een wegwerp spuitzak en smelt de chocola in de magnetron. Giet de melkchocolade in de vorm en verspreid deze egaal over de karamel. Knip nu het puntje van de spuitzak af en spuit lijnen van links naar rechts over de taart heen. Pak een mes of cocktailprikker en haal deze van boven naar beneden door de chocola heen, zo ontstaat het patroon op de taart. Dus eerst naar beneden, stukje opschuiven en dan naar boven. Dit blijven herhalen tot het patroon op de hele taart goed is. Laat de chocolade uitharden voordat je hem aansnijdt.
Deze heerlijke caramel shortcake kun je nog feestelijker maken dan hij al is. Je kunt namelijk ook gekleurde chocola gebruiken in plaats van witte. Gebruik groen en rood voor Kerst en rood of roze voor Valentijn.
EXTRA TIPS
 • Bij het indikken van de karamel kun je het best stoppen op het moment dat je denkt dat de karamel nog iets te dun is. Tijdens het afkoelen zal de karamel nog verder indikken, zo heb je uiteindelijk de perfecte dikte.
 • Bewaar de taart niet in de koelkast, dan wordt de karamel erg hard en is de taart moeilijk aan te snijden. Afgedekt met folie kun je hem tot een week buiten de koelkast bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten