zaterdag 21 mei 2016

Bloemkool, die er gelukkig bijna niet naar smaakt.

In tegenstelling tot blondies & echtgenoot ben ik niet zo dol op bloemkool. Dus wat was ik blij met dit recept van (hoe kan het ook anders ;-) Yvette van Boven, waardoor je 'm bijna niet meer proeft.


Je kookt een bloemkool in zijn geheel, maar zonder bladeren, in 15 minuten gaar.
Laat uitlekken en wat afkoelen.
Meng Griekse yoghurt met kerrie, komijnzaad, komijnpoeder, knoflook en citroenrasp en sap.
Smeer de bloemkool hier helemaal mee in, zorg dat het er zoveel mogelijk tussendoor zit, en schenk er nog een lekkere laag overheen. Leg de bloemkool in een ingevette ovenschaal en bak 'm 30 minuten in de oven op 200 graden.


Heerlijk! Het recept komt uit de Volkskrant, ze tekent er altijd zo leuk bij. Ik heb het niet meer, maar vond op internet een stukje:


Een boel van die recepten zijn gebundeld in dit boekje, dat nog op mijn verlanglijstje staat.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen