maandag 16 mei 2016

De glasblazer

Als je zin hebt om 's avonds voor het slapen gaan even lekker naar Venetië te gaan, om daar rond te dwalen in zowel het verleden als het heden, dan is dit boek wat voor jou.

Het gaat over een beroemde glasblazer uit de zeventiende eeuw, maar het speelt zich ook in het nu af; een meisje uit Engeland gaat op zoek naar haar wortels. Je raadt het al, die wortels zijn verweven met die van de glasblazer.

Een sfeervol boek vond ik het. Ik kwam dingen te weten over Venetië, leuk, want ik ben nooit in Venetië geweest en wist niet dat het glasblazen daar een beroemd en belangrijk ambacht was.

Er zat niet heel veel vaart in het verhaal, maar dat hinderde me totaal niet.
Een aanrader dus, die ik nooit had gelezen als Elly's choice dit boek niet had geselecteerd!Hier is de samenvatting van bol.com:

Leonora Manin heeft een jong gestorven Venetiaanse vader en een Engelse moeder die haar in Engeland opvoedt. Haar beroemde voorvader is Corradino Manin, die in de zeventiende eeuw behoorde tot het legendarische gilde van de glasblazers op het Venetiaanse eiland Murano. Leonora is al jong gescheiden en besluit op zoek te gaan naar haar afkomst in Venetië, waar ze als glasblazer wordt aangenomen op Murano. Zo treedt ze in de voetsporen van haar beroemde voorvader, maar ontdekt langzamerhand dat diens ware geschiedenis er een is van hartstocht, jaloezie, verraad en zelfs moord.


1 opmerking:

  1. Ik wil dat wel, Venetie is bijzonder. Maar Murano vond ik niet zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen