zondag 20 september 2015

Heerlijk andijvie recept

Mmmmm, we kregen een hele berg andijvie van de groentetuin.
Op één van mijn lievelingssites, wat recepten betreft, namelijk Allerhande.nl, vond ik een zalig recept dat ik hier graag even deel.

Andijviestamppot met brie en walnoten
Als je dat hoort, dan loopt het water je toch al in de mond?
Het was heerlijk!

Ingrediënten



  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan. 
  2. Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.
Het is een vegetarisch recept, maar ik vond het met een ouderwets lekkere gehaktbal heel goed te combineren. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen