zaterdag 5 september 2015

"De nachtegaal" van Kristin Hannah

Wat een prachtig en indrukwekkend boek is dit, wauw.
Stel je voor dat je man mee moet vechten in de oorlog, dat lijkt me zo vreselijk. En tot overmaat van ramp wordt er dan zonder pardon een Duitse officier in jouw huis geplaatst, die zit dan aan jouw eettafel... Verschrikkelijk.
En dat is nog maar een heel klein onderdeel van de problemen waar Vianne mee te maken krijgt, en haar opstandige zusje, Isabelle, maakt het allemaal niet makkelijker.
Zij speelt een fantastische rol in de oorlog en redt vele levens, maar moet daarvoor verschrikkelijk boeten.

Als je nog een echt goed boek wil lezen, moet je deze zeker op je lijstje zetten.
Ik vergeet 'm niet gauw meer...


De samenvatting van bol.com:
De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten. 

Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

1 opmerking: