maandag 7 september 2015

Geocaching met een Travelbug-tas

Hij is er, met vele anderen over de hele wereld, aan verslaafd geraakt, en ik juich het toe.
Er wordt gespeurd en geneusd, elk saai tripje wordt ermee opgeleukt en het zorgt voor veel verrassingen.

Ik heb het over Geocaching. Het is eigenlijk een grote schattenjacht in de buitenwereld en het werkt ongeveer zo:

Als je weet dat je, bijvoorbeeld, een dagje naar Maastricht gaat, kun je in de app van Geocaching (klik!) kijken waar in Maastricht (of ergens onderweg daar naartoe) een cache is verstopt en daar ga je dan naar op zoek.
Hierdoor kwamen we in Maastricht op mooie plekjes, die we nog nooit gezien hadden. De cache is soms makkelijk te vinden, maar soms ook niet en soms moet je puzzeltjes oplossen, bijvoorbeeld.
Mijn liefste heeft er al een hoop gevonden, en het leuke is, dat er op zo'n plek vaak ook een Travelbug is verstopt, die je meeneemt. Je zoekt dan in de app op, wat de bestemming van deze Travelbug is, en verstopt 'm weer op een nieuwe plek. Wereldwijd!

Je kunt zelf ook zo'n Travelbug uitzetten en z'n reis dan via de app volgen.
Omdat mijn lief veel reist is hij natuurlijk een zeer geschikte geocacher, dat snap je.

En omdat hij dan een hele berg Travelbugs met zich meesleept, naaide ik daar een tasje voor:


Dit is trouwens een Travelbug, dan snap je meteen waarom ik voor deze stof koos!


Soms hangen mensen er nog wat aan, dat ze de wereld over willen laten gaan.Doe je ook mee? Het is echt heel leuk!
Hier is de website: klik!5 opmerkingen:

 1. Hee wat leuk! Wij doen dit ook al jaren, aangestoken door het enthousiasme van mijn man, hihi. Alleen zijn we heel wisselend actief, veelal in vakanties of een weekend waarin we niets anders gepland hebben. Je ziet idd de mooiste plekjes en je loopt altijd met een doel, erg leuk. Dat tasje is grappig zeg, precies het goede stofje inderdaad. :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee wat leuk! Wij doen dit ook al jaren, aangestoken door het enthousiasme van mijn man, hihi. Alleen zijn we heel wisselend actief, veelal in vakanties of een weekend waarin we niets anders gepland hebben. Je ziet idd de mooiste plekjes en je loopt altijd met een doel, erg leuk. Dat tasje is grappig zeg, precies het goede stofje inderdaad. :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Wij doen dit ook. Hebben een travelbug met daaraan 'Dutch wooden shoes' op Bali geplaatst met als opdracht de hele wereld rond te reizen (en in elk land een foto met de klompjes te maken). De bug is inmiddels in Australië. ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Wij doen dit ook. Hebben een travelbug met daaraan 'Dutch wooden shoes' op Bali geplaatst met als opdracht de hele wereld rond te reizen (en in elk land een foto met de klompjes te maken). De bug is inmiddels in Australië. ..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha,kijk wat ik bij Jeanet vond vandaag: travelbug-sokken! :)
  http://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/2015/09/griezels.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen