woensdag 8 oktober 2014

Aardigheid in een naaimachinewinkel

Zoals ik al eerder (klik!) schreef, ben ik helemaal weg van het niet-meer-zo-ontzettend-nieuwe tijdschrift La Maison Victor, een glossy met prachtige zelfmaakmode. Ik ging op jacht naar de editie die ik nog miste.
Ik speurde op Marktplaats, maar daar vond ik alleen concurrenten, die ook op jacht waren. En dus snelde ik naar verschillende tijdschriftenwinkels, om te vragen of ze die ene oude nog hadden liggen.
"Nee mevrouw, dit tijdschrift wordt op bestelling gedrukt, er bestaat geen voorraad, op is op..." legde een vriendelijke boekenwinkelmedewerker me uit.
Ik zocht bij online naaipatronen-winkels, op de site van het blad zelf... Niks, niks, niks.
Jammer. Meer dan jammer zelfs. Balen!

Tot ik in het naaimachinewinkeltje in ons dorp kwam, Veltrop heet het. Ik had iets anders nodig, maar kon het natuurlijk niet laten om ook daar een balletje op te gooien.
Antje (want zo heet de eigenaresse, wat ik een geweldige naam vind, trouwens) dacht even na en verdween toen naar boven. Om even later terug te komen met precies de editie die ik zocht! Hoera!
En toen maakte ze me nog blijer, want weet je wat ze zei?

"Je mag 'm zo meenemen, hoor"
 "Ik heb 'm al zo lang liggen."

Ik heb in tijden niet zo enorm geglunderd als vandaag.
Wat super aardig!


As je nou 'ns in de buurt bent en je houdt van naaien, quilten, haken of borduren, neem dan een kijkje bij Veltrop: klik!

Antje en Tom Veltrop in het Noordhollands Dagblad
Hier is het artikel: klik!


3 opmerkingen:

  1. Heb ook goede ervaringen met Veltrop. Naaimachine van mn moeder had regelmatig kuren. Machine was niet bij hen gekocht, maar werd (meestal zonder kosten) opgelost...klassebedrijf!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tussen 'maar' en 'werd' moet natuurlijk 'het probleem' staan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat leuk dat je het nog gevonden hebt. Ik wou al gelijk gaan kijken of ik het had want heb het ook een paar keer gekocht maar heb de tijd niet om er dingen uit te maken. Maar zie, het is al niet meer nodig. Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen