dinsdag 13 januari 2015

Stalker

Het was zó eng, dat toen mijn liefste de slaapkamer binnen wandelde en tegen me begon te praten, ik alleen kon stamelen.. "Sssst... eng... verder lezen..."

Want ik kon natuurlijk niet stoppen op het moment dat ze zich heeft opgesloten in de badkamer omdat er een moordenaar in huis is, die probeert met een schroevendraaier het slot terug te draaien. Haar handen werden glad van het bloed en het angstzweet, en ze kon dat draaiknopje aan de binnenkant bijna niet meer tegenhouden.

Zo eng was het, en natuurlijk beschrijft Lars Keppler het nog veel intenser.
Het boek was verschrikkelijk spannend, ik moest blijven lezen.
En ik denk jij ook. Als je durft.


Hier de samenvatting:

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar geleden verdwenen…
1 opmerking:

  1. Bedankt voor je tip, ga hem op mijn to-read lijstje zetten!

    BeantwoordenVerwijderen