zaterdag 10 januari 2015

Heerlijke ham-ricotta-quiche

In het tijdschrift "Smult", waar ik het afgelopen weekend over had, zat nog een heerlijk recept verborgen.
Het is op smulweb geplaatst door Tos29, waarvoor dank.
Vaak houd ik bij een quiche recept een heleboel vulling over, of blijft het allemaal te nat.
Deze keer klopte het als een bus, ik kon 8 mini quiches maken (en gebruikte dus geen muffinvormen, maar mini quiche vormen) en alle vulling ging op.

Pak bladerdeeg
olijfolie
100 g champignons
5 bosui, gesneden
1 teentje knoflook, gesneden
50 g cheddar
125 g ham, in reepjes
200 g ricotta
2 eieren
1 tl nootmuskaat

1. Ontdooi het bladerdeeg.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Verhit olie in de pan en bak champignons, bosui en knoflook voor 3 min. Laat daarna afkoelen.
4. Leg het bladerdeeg in de muffinvormen en bak deze alvast in de oven gaar. Haal ze er daarna uit.
5. Meng het champignons mengsel met cheddar, ham, ricotta, eieren en nootmuskaat en breng op smaak met zout en peper.
6. Schep de vulling in het voorgebakken bladerdeeg.
7. Plaats in de oven voor 20 minuten.

Het recept vond ik hier: (klik!).

Zo zagen de mijne eruit:

Heel anders dan die van Tos29 himself:


Geen idee hoe dat kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen