zondag 29 december 2013

Chocolade-munttaart



Hoewel ze niet van eten houdt, is ze verdomd handig in de keuken, inmiddels kan ze taarten bakken als de beste en heeft er nauwelijks hulp bij nodig.
Deze keer gelukkig wel een beetje, want er moest zuiveringszout met azijn vermengd worden en dat zou bubbels geven. Dat vond ze toch wel spannend, dus mochten wij kijken. Het zag er gaaf uit!
Helaas klopte er iets niet in het recept, waardoor wij eindigden met 2 grote bodems, die we niet konden doorsnijden. De volgende keer bakken we kleinere bodems, zodat het wel lukt om zo'n mooie hoge taart te maken.



Het is een overheerlijke chocoladetaart geworden, met muntcrème ertussen en brokken After Eight, het welbekende after dinner chocolaatje waarvan je er minstens 10 moet eten.

Veel monchou & roomboter, bergen poedersuiker, pepermuntolie en een beetje groene kleurstof.

We hebben gesmuld, voordat ik een foto kon nemen was de helft al op…
Binnenkort maak ik 'm weer, als dessert voor een etentje met het team. Ik heb er nu alweer zin in!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen