Dit recept komt uit Italië, ik heb het van een goede vriend die daar zijn roots heeft liggen.
Hij maakte het graag voor z'n kinderen toen die nog klein waren. Misschien heb ik het recept in de loop van de tijd wel wat veranderd, het is in elk geval makkelijk en lekker, perfect voor een zondag.
Kook een pannetje risotto (misschien met wat Italiaanse kruiden erdoor) en kook wat eieren hard. Doe de helft van de risotto in een overschaal en leg de eieren erop. |
Schep de rest van de risotto erop. |
Kook wat verse spinazie, hak het fijn, en roer er een beetje room en nootmuskaat door. Of gebruik (voor deze ene keer dan, vooruit...) diepvriesspinazie. Hierboven zie je verse, dat spreekt. |
Dek de boel af met béchamelsaus. Als ik dat maak, vervang ik de helft van de melk door bouillon, veel lekkerder! |
Nu nog wat geraspte kaas erop en dan hup, de oven in. Twintig minuten op 175 graden. |
Mmmmm... Eet smakelijk! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten