vrijdag 28 november 2014

Winnares in huis!

Vandaag las onze oudste blondie de jury op school voor, uit een bijzonder boek. Eerst won ze in de klas en daarna in de aula ook nog eens van de andere klas. Wat een heerlijke, welverdiende eer! Volgens onze jongste was ze ook echt veel beter dan de rest. En zij kan het weten, want zij was erbij.
Ze koos voor een prachtig boek en zit nu dus in de voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Ergens begin 2015 neemt ze het in de bibliotheek op tegen de winnaars van de andere scholen in ons dorp.
O, ik plof bijna uit elkaar van trots!!


De samenvatting van bol.com:

Zus heeft tien broers, van Tien tot Een. Elke dag als de zon opkomt gaan de broers op stap. Ze gaan op avontuur uit.
's Avonds komen ze moe thuis. Dan heeft Zus alles voor elkaar. Ze heeft geboend en gewassen. De bedden opgemaakt en kolen geschept. De kachel aangemaakt en de bonen gedopt. De tafel gedekt en eten klaargemaakt. Spek met bonen.
Daarna gaan alle tien de broers naar bed. En Zus gaat met de kat naar buiten. Met z'n tweeën kijken ze naar de maan en dromen van avontuur.
Op een dag vindt Zus het welletjes. Ze wil ook op avontuur. De kat gaat mee, en Een ook. Een die zo mooi kan zingen. Altijd het hoogste lied. Maar Zus beleeft iets wat haar broers nog niet eens zouden durven dromen! En
wat ze dan ontdekt...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten