zondag 3 augustus 2014

Tranen in de nacht

Vannacht lag ik stilletjes te huilen in onze tent, met mijn zongebruinde liefste zacht snurkend naast me. Het was even na middernacht en ik las de laatste adembenemende bladzijden uit mijn boek. Ze waren zo aangrijpend dat de tranen begonnen te komen en ik probeerde om zo zachtjes mogelijk mijn neus op te halen, zodat mijn slapende gezin niet zou ontwaken.

Dit zal ik me altijd herinneren, denk ik, diep weggestopt in Corsica, met ver weg de nachtelijke campinggeluiden om me heen en dan dit boek, wauw...

Eigenlijk las ik het als tussendoortje. Na een goed boek kies ik graag even een chicklit of een ander eenvoudig boek, voor ik me weer op iets met meer inhoud stort.
Door de kaft werd ik misleid:


Het is een van de allerontroerendste boeken die ik ooit heb gelezen, ik ben er nog steeds vol van.
Hier is de samenvatting, die ik weer eens van bol.com heb gepikt:

‘Dit liefdesverhaal overtuigt, niet alleen omdat het je raakt, maar ook omdat het zo herkenbaar is.’ The New York Times
Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?
De internationale bestseller die harten over de hele wereld verovert. Deze roman is voor iedereen die geraakt werd door Intouchables en Mar adentro.

Deze wil je niet missen, dat kan ik je verzekeren!
En het mooie is: je kunt het gratis en voor niks lezen op je tablet, via www.vakantiebieb.nl!1 opmerking: