donderdag 14 mei 2015

Zalig & makkelijk aspergetaart recept

Deze had ik nog beloofd, de aspergetaart die bij ons eeuwige asperge-liefde heeft bewerkstelligd.


Het recept plukte ik van internet: klik.


Ik hield me keurig aan het recept, gebruikte wel mijn gouden-hartige-taart-tip:

Maak de taart volgens recept, een halve of hele dag van tevoren, en bak 'm maar de helft van de genoemde tijd. 
Laat afkoelen en bak de taart als je 'm wil gaan eten, de volledige tijd, maar dan afgedekt met aluminiumfolie en zet de oven 25 graden lager dan in het recept staat.

Op deze manier heb je geen last van een natte, drassige soeptaart, maar wordt je taart heel mooi en stevig.

Hier is een kopie van het recept:

NGREDIENTEN 6 PERSONEN
1 eetl. olijfolie
1 eetl. bloem
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 kg asperges, wit en/of groen, geschild
200 ml crème fraiche
3 eieren
3 bosuitjes, klein gesneden
4 eetl. gehakte peterselie, vers of diepvries
2 eetl. gehakte basilicum, vers of diepvries of 2 theel. gedroogd
zout en versgemalen peper
250 g beenham, in repen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote pan met water en zout aan
de kook.
Vet de ovenschaal in met olie en bestrooi met bloem. Bekleed de schaal met plakjes bladerdeeg en druk de naden goed dicht.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het deeg rondom bij, of vouw het straks over je taart heen.
Bereidingswijze
Kook de asperges beetgaar. Schep ze voorzichtig uit de pan, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Klop de kookroom met eieren, gehakte kruiden, zout en peper los. Verdeel de helft van de hamrepen over de deegbodem en leg de asperges er om en om in. Verdeel de rest van de ham erover en schenk het roommengsel erop. Maal er nog wat peper over en bak de taart in circa 40 minuten mooi bruin en gaar.

Moet lukken, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen