dinsdag 2 december 2014

Lekker maaltje

Soms, heel soms, misschien een paar keer per jaar, zit het hele gezin lekker te eten en regent het complimenten, die bijna verbaasd klinken.
"He, dit is lèkker?!"
"Het ziet er een beetje uit als... ja als prut zeg maar, dus ik dacht, nou ja... Maar het is wèl lekker!"
Dit was gisteravond het geval, dus ik deel hier het recept:

Neem een kilo verse spinazie, en hak dit in de keukenmachine (of met de staafmixer) heel fijn.
Neem 400 gram rundergehakt en kneed hier de helft van de spinazie, 3 tenen knoflook, een eetlepel Italiaanse kruiden, een ei en wat paneermeel doorheen. Aangezien je keukenmachine toch al vies was van die spinazie, kun je dit ook met de deeghaken van die machine doen.
Verwarm een scheut olijfolie en bak dit prutje er een minuut of 5 in.



Voeg een fles passata di pommodoro, de rest van de spinazie, vers geraspte nootmuskaat en flink peper & zout toe, roer door en laat 15 minuten pruttelen. Je kunt er ook nog wat balsamico-azijn aan toevoegen.
Ondertussen kook je lekkere pasta beetgaar, en zet je vast wat oude geraspte kaas op tafel.

Als het hier bij allemaal in de smaak valt, lust iedereen het, dus...
Smullen!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen