woensdag 24 december 2014

De schok van de val

Soms tik ik in het zoekvakje van Google zoiets als "het beste boek dat ik ooit heb gelezen". Zo hoop ik op een juweeltje te stuiten, verborgen op een weblog of een site ergens op het internet.
Zo kwam ik op dit boek:


De recensies op Bol.com waren lovend en ik begon eraan na een tijdje voorpret, met hooggespannen verwachtingen. 
Die verwachtingen waren wat te hooggespannen. Het was een goed boek, maar niet zo dat ik er helemaal ondersteboven van was.
Dus nee, het is niet het beste boek dat ik ooit heb gelezen, maar goed was het wel. 
Iemand verliest zijn grip op de werkelijkheid en omdat je als lezer helemaal wordt meegenomen in zijn hoofd, snap je hem, terwijl het eigenlijk onbegrijpelijk en heel ongewoon is wat er met hem gebeurt.

Hier de samenvatting, zoals je van me gewend bent (van bol.com dus):

'De schok van de val' van de Britse auteur Nathan Filer is een boek dat iedereen ontroert en achterlaat met een glimlach. De negenjarige Matthew en zijn broer Simon sluipen tijdens hun vakantie stiekem s nachts naar buiten. Alleen Matthew komt veilig terug. Tien jaar later heeft hij nog steeds moeite met de gebeurtenissen van die nacht. Wat begint als een vertelling van een wanhopige jongen, verandert in het verhaal van een moedige jongeman die op zoek is naar een manier om de herinnering aan zijn broer levend te houden. Nathan Filer heeft met 'De schok van de val' een ontroerend, hartverwarmend en universeel portret over verlies, liefde en familie geschreven. Met `De schok van de val heeft hij de Costa Book Award 2013 gewonnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten