zaterdag 25 juni 2016

Het smalle pad van de liefde

Jaaaaaaren geleden las ik een paar boeken van Vonne van der Meer. Prachtig vond ik ze, dus ik was blij om te zien dat er eentje van haar hand bij m'n Elly's choice abonnement zat, afgelopen mei.

Ik las "Het smalle pad van de liefde". Het verhaal gaat over twee echtparen, waarvan één stel in Frankrijk is gaan wonen nadat ze een van hun kinderen op een verschrikkelijke manier verloren zijn. Het andere stel komt elke zomer bij hen langs, en dan spelen hun kinderen met elkaar.
De liefde speelt een grote rol in het boek, wanneer er een romance ontstaat tussen twee van hen. Ook religie speelt een rol: ontluikend geloof, zal ik het maar noemen.Ik vond het een mooi boek, maar na tweederde voorspelde ik het einde al. Nou doe ik dat wel vaker, maar dan ben ik door de schrijver op het verkeerde been gezet, word ik aan het twijfelen gebracht en blijft het lekker spannend. Deze keer niet, ik had het blijkbaar goed voorspeld en dat werd alleen maar bevestigd. Dat vond ik echt jammer.
Toch is het een aanrader, want Vonne van der Meer heeft een hele fijne stijl en het boek is echt mooi om te lezen...


Hier is de samenvatting van bol:

'Als de twee paren in elkaars gezelschap waren hing er iets verliefderigs in de lucht. Net genoeg om hun het gevoel te geven dat ze gevieren aantrekkelijker, grappiger en leniger van geest waren dan als paar.'

Een Nederlands gezin brengt al jaren de zomer door bij een Frans-Nederlands gezin, dat na de dood van het jongste kind in de Auvergne is gaan wonen. May en Pieter Akkerman zijn de vrienden van na het ongeluk, de precieze toedracht ervan kennen ze niet. De vriendschap tussen de families lijkt er een voor het leven - tot die zomer. 'Het smalle pad van de liefde' is een verhaal over een onmogelijke liefde die de weg vrijmaakt naar een ander verlangen. Een van de zeldzame boeken in onze tijd waarin van binnenuit een religieus ontwaken wordt verbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten