woensdag 24 juni 2015

Rabarber-aardbeien-crumble-recept

Het is al zo'n leuk woord vind ik: rabarber. Het doet me ook denken aan een radioprogramma van vroeger: Rabarbara. Geen idee meer waar het over ging, eigenlijk...

Van de stengels uit de groentetuin van m'n schoonvader maakte ik goddelijke rabarber-aardbeiencrumble. Mocht je nog een lekker toetje zoeken: je hebt het nu gevonden!


Nodig:
500 gram rabarber
Een doosje aardbeien
75-100 gram bloem
50 gram koude boter
50 gram lichtbruine basterdsuiker
Een half zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de rabarber in stukjes, en halveer de aardbeien. Schep dit in een ingevette ovenschaal en strooi er de vanillesuiker overheen.
Wrijf met je vingertoppen de boter door de suiker en de bloem, tot je een los kruimeldeeg hebt. 
(Als het teveel plakt, voeg je gewoon wat bloem en/of suiker toe.)
Verkruimel dit bovenop het fruit.
Bak dit in 20 minuten gaar.

Smullen maarrrrrrrrr!


2 opmerkingen:

  1. Oeh, heerlijk ja!! Ik heb dit ook wel eens gemaakt, dat is echt smullen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohoh ik heb m gemaakt vandaag. Heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen