maandag 30 september 2013

De schuldige

Onder mijn kussen ligt mijn ereader, en de afgelopen tijd werd ik er naartoe getrokken. Dit boek had een effect op mij, zoals de rattenvanger van Hamelen met zijn fluit op de ratten. Onweerstaanbaar.

Ik heb het over dit juweeltje:


De samenvatting van Bol.com:

Op een kinderspeelplaats wordt een jongetje dood aangetroffen …

Daniel Hunter, advocaat in Londen, wordt voorgesteld aan Sebastian, een elfjarige jongen die ervan wordt beschuldigd een ander jongetje vermoord te hebben. Sebastiaan doet hem denken aan zichzelf toen hij jong was, aan het boze, gewelddadige jongetje dat opgroeide in tehuizen en pleeggezinnen – en aan Minnie, de vrouw die hem adopteerde. Haar liefde redde hem destijds, tot hij zich ook door haar zo verraden voelde dat hij alle banden met haar verbrak.


Maar wat heeft Minnie misdaan dat Daniel haar vijftien jaar genegeerd heeft? En zal Daniels obsessie met Sebastian ervoor zorgen dat hij alles kwijt raakt waar hij zo hard voor heeft gewerkt? 


De schuldige is een uiterst fascinerende en aangrijpende roman over hoezeer we allemaal gevormd worden door ons verleden.


Gedurende het hele boek vroeg ik me af of Sebastian schuldig was. Ik ga het natuurlijk niet verklappen.  Ga het zelf maar lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten