vrijdag 6 november 2015

"Een handvol hemel" van Kristin Hannah

Ongelooflijk vind ik het, dat de schrijfster van "De Nachtegaal" (klik!) dit ook geschreven heeft.
Het irriteerde me in het begin zelfs. Van zo'n fenomenaal boek, waar ik tot tranen toe door geroerd werd, naar dit:
Het hart van een popster die teveel drank & drugs heeft gebruikt, begeeft het bijna en dus wordt hij opgenomen in het ziekenhuis, waar hij doodsbang, en met veel spijt over zijn gemaakte keuzes in het leven, wacht op een donorhart.
Flinterdun verhaal, dacht ik, zeker omdat zijn arts z'n oude jeugdliefde is, die nog altijd gevoelens voor hem lijkt te koesteren.
En toch kon ik er niet mee stoppen, het verhaal bleef me boeien en kreeg toch nog een mooie wending. Het bleef een beetje voorspelbaar, maar dat kon me eigenlijk niet meer schelen.
Wonderlijk.

Hier de samenvatting van bol.com:

Limousines rijden af en aan. Het gegil van hordes fans is oorverdovend. De beroemde Hollywoodster Angel DeMarco laat de bewondering van het publiek als een golf over zich heen spoelen, terwijl hij zijn breedste, meest sexy glimlach tevoorschijn tovert... Een paar uur later ligt Angel in een ziekenhuis. Drank en drugs hebben hun tol geëist.Alleen een harttransplantatie kan zijn leven nog redden. Angel heeft geen keus. Hij moet zijn flitsende carrière onderbreken en wordt met spoed naar een ander ziekenhuis in Seattle overgebracht. Wanneer Angel hoort dat dokter Hillyard hem gaat opereren, is hij diep geschokt. Madeleine is zijn jeugdliefde.Angel heeft haar zeventien jaar geleden zo maar in de steek gelaten. Zij heeft een bijzonder opstandige verrassing van zevetien lentes jong voor hem..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten