woensdag 9 mei 2012

Gebakje en bloemVoor de liefhebbers is hier het patroon van het gehaakte mini-gebakje: klik!
Ik heb het op naald 1,5 gehaakt, zodat het een heel klein gebakje werd.


En deze bloemen heb ik gehaakt met de engelse beschrijving van dit (leuke!) weblog: klik!
Ik heb het patroon vertaald:

Met de kleur die je wilt gebruiken voor het hart van de bloem: 4 lossen, met een halve vaste sluiten tot een ring, of begin met een magische cirkel.

Toer 1: 4 lossen (telt als 1 stokje en 1 losse), * 1 stokje in de ring, 1 losse **; herhaal 6x van * tot **(totaal 8 stokjes). Sluit de toer met een halve vaste, op de 3e losse van het begin van de toer. Knip de draad af en werk het uiteinde weg.

Toer 2: Hecht een nieuwe kleur aan, op een losse van de vorige toer. Haak 1 losse en * 1 vaste, 3 stokjes, 1 vaste ** op dezelfde losse. Herhaal van * tot ** op elke losse. Sluit met een halve vaste op de eerste vaste van de toer. Nu heb je 8 bloemblaadjes.

Toer 3: Haak 1 losse. Nu ga je achter de bloemblaadjes verder met haken! Haak een halve vaste in de laatste vaste van toer 2. (Dus in het v-tje dat je aan de schterkant van je werk ziet.) 4 lossen, vaste in de vaste tussen de 2 volgende bloemblaadjes in, * 3 lossen, vaste in de vaste tussen de volgende 2 bloemblaadjes in **. Herhaal nog 5 x van * tot **. Sluit met een halve vaste in de eerste van de 4 lossen aan het begin van de toer. (Nu heb je een lusje van 3 lossen achter elk bloemblaadje gemaakt.)

Toer 4: Haak 1 losse. * 1 vaste, 5 stokjes, 1 vaste ** op het lusje van 3 lossen. Herhaal van * tot ** op elke lus, nu heb je 8 bloemblaadjes achter de vorige bloemblaadjes gehaakt. Knip de draad af en werk het uiteinde weg.


Toer 5: Nog steeds haak je door achter je werk. Hecht de laatste kleur aan op een vaste van toer 4
die tussen 2 bloemblaadjes zit. Haak 3 lossen (telt als het eerste stokje), 2 stokjes op dezelfde vaste en 1 losse. Op de vaste van toer 4 tussen de volgende 2 bloemblaadjes: * 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes (om een hoek te maken) 1 losse, op de volgende vaste tussen 2 bloemblaadjes: 3 stokjes, 1 losse ** Herhaal 2x van * tot **. Dan op de volgende vaste tussen 2 bloemblaadjes: 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de 3de losse aan het begin van de toer.

Toer 6: Haak 1 losse. * 1 vaste in elk van de volgende 3 stokjes van toer 5, 1 vaste om de losse, 1 vaste in de volgende 3 stokjes, 3 vasten in de losse op de hoek, 1 vaste op elk van de volgende 3 stokjes, 1 vaste om de losse. **. Herhaal nog 3x van * tot ** . Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste van de toer. Knip de draad af en werk het uiteinde weg.

Klaar!(Deze foto is van Rose Hip.)

1 opmerking:

  1. Dat taartje is superschattig,die ga ik ook maken voor aan een sleutelbos,leuk!

    groetjes
    Angeline
    www.mijnplekkie.tk

    BeantwoordenVerwijderen