Op één van mijn lievelingssites, wat recepten betreft, namelijk Allerhande.nl, vond ik een zalig recept dat ik hier graag even deel.
Andijviestamppot met brie en walnoten
Als je dat hoort, dan loopt het water je toch al in de mond?
Het was heerlijk!
Ingrediënten
- 1.2 kg kruimige aardappelen
- 1 krop andijvie
- 200 g brie
- 65 g walnoten
- 200 ml halfvolle melk
- 2 tl gedroogde tijm
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan.
- Snijd de andijvie in reepjes, was ze en laat de andijvie goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes en hak de walnoten grof.
- Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en tijm door de stamppot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten